K-Zone Sports is ontstaan nadat Carli ter Haar in 1998 een idee gelanceerd heeft voor een openbaar sportcomplex in de Bijlmer. Zijn prijswinnende voorstel is door Stadsdeel Zuidoost gehonoreerd en sinds 2001 ligt er een prachtig sportcomplex om en onder metrostation Kraaiennest. Aanvankelijk is voor het beheer hiervan Stichting Veilig Beheer Fort Kraaiennest opgericht, en dit werd gedaan vanuit een klein kantoor in de oude Kleiburgflat. Aangezien de naam lang en bovendien onhandig bleek, is de naam na verloop van tijd veranderd in K-Zone Sports.

Aan de hand van een groep enthousiaste vrijwilligers is de stichting uitgegroeid tot een actieve sportaanbieder in heel Amsterdam Zuidoost voor jongeren tussen 4 en 25 jaar. Al snel werden er vanuit de stichting sportbuurtwerkactiviteiten aangeboden en niet veel later werden er serieuze tennis- en golflessen gegeven aan de getalenteerde jongeren uit de buurt.

De activiteiten worden inmiddels gecoördineerd vanuit het ruimere Kruitberg 3016. K-Zone Sports heeft een gevarieerd aanbod: van wekelijks terugkerend sportbuurtwerk tot grootschalige sportevenementen zoals de Zomeractiviteiten en straatvoetbaltoernooien. We bieden een grote diversiteit aan sporten: voetbal, tennis, atletiek, golf, basketbal, tafeltennis en allerlei spelvormen voor de kleine kinderen. Daarnaast zijn we inmiddels 10 jaar een gewaardeerd en geaccrediteerd opleidingsinstituut. We verzorgen LSR-trajecten en bieden jaarlijks aan 10 tot 12 stagiaires een plek om te groeien als sportbegeleider.